Centrul de Informatică

Referințe

Dezvoltare software

Brinel PC Prod, Plantextrakt , Societatea Națională a Sării - Salina OcnaDej și Salina Ocna Mureș, Grupul BEGA Timișoara, Cominex Nemetalifere SA, ABC Farm SRL, Feleacul SA, Fel Invest, MTC România, CPL Concordia, Remat SA, Stairs Prod-Export SRL, Fontanot RO SRL, Perind SA, VestEuro Marketing SRL, Casirom, Grupul Via Terra, Regional Trans SRL, Mercedes Benz Romania, Fibrex Co SRL, Oblio Astrans SA

 

Training și certificare

Instituții publice: Prefecturi, Consilii județene, Administrații financiare, Inspectorate de poliție, Primării, Direcții sanitare, Directii de muncă, și multe alte instituții publice și deconcentrate din peste 9 județe.

Companii private: Nokia, Emerson, Simea Sibiu—Siemens AEG, Henkel Câmpia Turzii, Emerson Cluj, Bombardier Cluj, Michelin Zalău, Cora Hypermarche România, Endava România, Parmur Turda

 

Date de contact

Centrul de Informatica

parte a grupului

BRINEL

B-dul Nicolae Titulescu nr. 4
Cluj Napoca, CP 400420
tel: +40 (0)364 401477
fax: +40 (0)264 414121
email: office@cim.brinel.ro

Clienții noștri

Am găsit la Centrul de Informatică întreg pachetul de servicii de instruire pentru Microsoft Office, serviciu pe care ni l-au furnizat cu profesionalism.

Recomand cu încredere cursurile Centrului de Informatică pentru a fi în pas cu evoluția IT-ului, și pentru a beneficia de rapiditatea și eficiența cu care operează membrii săi.

 

Viorica Avram

Responsabil Formare Michelin Zalau

 

Profilul companiei

Furnizor de servicii de instruire și certificare cu o tradiție de peste 20 de ani, compania noastră, parte a grupului BRINEL, oferă soluții pentru dezvoltarea profesională prin dobândirea de competențe noi în domeniul IT&C și nu numai dar și prin certificarea și recunoașterea competențelor deja acumulate. În domeniu dezvoltării și implementării de soluții software, ne-am facut cunoscuți pe piața locală și regională prin dezvoltarea propriei soluții ERP destinate mediului economic dar și instituțiilor publice.

Domeniile principale de activitate 

Instruire IT&C
Formare profesională
Certificare competențe
Dezvoltare și implementare aplicaţii software.

Instruire și certificare

Ca urmare a dezvoltării intense a domeniului IT&C dar şi datorită creşterii numărului de cereri de formare profesională în domeniu IT&C, compania noastră s-a făcut remarcată atât pe piaţa locală cât şi cea regională prin activităţi de instruire. În cei 20 de ani de activitate au fost instruite şi certificate peste 30.000 de persoane în domeniu IT&C şi nu numai.

În anul 2002 compania noastră a fost acreditată ca şi Centru de Testare ECDL – Centrul de testare RO10, clienţii noştri având posibilitatea de susţinere a examenelor pentru obţinerea Permisului European de Conducere a Calculatorului. Rezultatele excepţionale obţinute de Centrul de Testare ECDL a determinat ca în anul 2003 ECDL România să numească compania noastră Centru Regional de Testare ECDL gestionând şi supervizând sesiunile de examinare a 5 judeţe din Transilvania (Cluj, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş).

Activitatea ECDL a companiei noastre a fost permanent dezvoltată şi adaptată pieţei locale prin includerea de noi certificări care pot fi susţinute în centrul nostru dar şi prin instruirea continuă a lectorilor proprii pentru a face față cererii din domeniului IT&C. Prin parteneriatul încheiat cu Centru Regional INA Cluj pentru instruirea funcţionarilor publici am realizat programe de instruire pentru funcţionarii publici în vederea obţinerii permiselor ECDL şi pentru profesorii din licee şi alte persoane din cadrul unor instituţii pentru iniţiere în utilizarea calculatorului.

Centrul de Informatică S.A. este a doua firmă din judeţul Cluj care a obţinut în 2004 autorizaţia de furnizor de formare profesională de la Autoritatea Națională pentru Calificări (fost Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor). Au fost autorizate cursuri de formare atât cu specific IT&C cât şi cu alte competențe: manager de proiect, expert achziţii publice, contabilitate, limbi străine, lucrător în comerţ, agent de securitate și formator.

Începând cu anul 2007 compania noastră şi-a dezvoltat activitatea de certificare devenind Centru de Testare Autorizat Pearson VUE şi Centru de Testare Autorizat Prometric. În cadrul acestor centre de testare se pot susţine examene de certificare a competenţelor atât în domeniul IT&C cât şi în alte domenii.

În cadrul centrului autorizat de testare  Pearson VUE se pot susţine examene de certificare pentru următoarele firme: Avaya Inc., Brocade, Certified Internet Webmaster, Check Point Technologies, Cisco Systems, CompTIA, Linux Proffesional Institute, MySQL, Novell, Siemens, Sun MicroSystems, VMware, Zend Tehnologies

În cadrul centrului autorizat de testare Prometric Testing Center se pot susţine examene de certificare pentru următoarele firme: 3 COM, Adobe Systems, Alcatel-Lucent, Canon, Citrix Sysrems, CompTia, D-Link, Dell Computer, EC Council, Fujitsu, Google, Hewlett Packard, Hitachi Data System, IBM, Intel, Juniper Networks, Linux, Microsoft, NEC, Nokia, Nortel, Oracle, Sair Linux and GNU, Sun Microsystems, Symantec, Ubuntu, XML Master Certification.

Implicarea companiei pe piaţa de training IT&C a devenit şi mai intensă începând cu anul 2008 prin stabilirea unui parteneriat între compania noastră şi Microsoft. Obţinând statutul de Partener Certificat Microsoft pe competenţe de Learning Solution, compania noastră oferă cursuri de perfecţionare şi specializare în domeniul IT&C utilizând tehnologii şi soluţii Microsoft, fiind singura firmă din Transilvania ce furnizează astfel de servicii.

Creșterea exponențială a utilzării dispozitivelor mobile și aplicațiilor Android pe piaţa internaţională, ne-a determinat să devenim parteneri Android Advanced Training Consultants (Android ATC) în anul 2013. Devenind Certified Android Developers by Android ATC putem oferi clienților noștri posibilitatea de a susține sesiuni de instruire pentru dezvoltatorii Android, precum și certificarea competențelor acestora.

Dezvoltare software

Departamentul de dezvoltare de aplicaţii software s-a impus pe piaţa românească pentru managementul afacerilor începând din anul 1997 prin dezvoltarea şi implementarea propriilor soluţii, DANTE și ALEX.

DANTE este un pachet integrat de aplicaţii de tip ERP în acord cu realitatea românească, un sistem informatic de gestiune economică care include aplicaţii atât pentru partea de logistică cât şi pentru partea de contabilitate. Între componente esenţiale ale soluţiei DANTE există o legătură strânsă, modulul de contabilitate fiind afectat automat de operaţiile executate în modulele de logistică. În ultimii ani, soluţia DANTE a fost modernizată prin dezvoltarea şi implementarea sistemelor moderne de culegere a datelor ce includ cititoare de coduri de bare, terminale mobile handheld, soluţii pentru gestionarea şi tipărirea codurilor de bare.

Aplicaţia ALEX este strict dedicată instituţiilor publice și reprezintă o soluție software elaborată în conformitate cu Normele metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1792 / 2002.

Cerinţa pentru software personalizat a determinat compania noastră să ia atitudine în acest sens. Au fost stabilite legături cu diferite firme atât pe plan local cât şi pe plan regional, reuşindu-se dezvoltarea şi implementarea de soluţii software profesionale pentru acestea. Majoritatea soluţiilor implementate au vizat un domeniu relativ nou în industria IT, dar de viitor – culegerea automată a datelor. Au fost dezvoltate soluţii de werehousing şi manufacturing care au integrate componenta de culegere automată a datelor, oferind o mobilitate ridicată a personalului implicat în culegerea datelor, dar şi o acurateţe mult mai mare faţă de metodele clasice. 

Facebook Image
Autentificare

Autentificare

Username
Parola *
Tine-mă minte