Centrul de Informatică

Verifică profilele ECDL

 
 

Înregistrare candidat ECDL

Pentru obținerea unei serii unice generale și înregistrarea în procesul de certificare vă rugăm să completați următorul formular:

Formular de înregistrare

 

Informații suplimentare

Luni - Vineri
10:00 - 16:00

Persoana de contact:

Mirela Giurea


B-dul Nicolae Titulescu, Nr. 4, Et. 1,
Cluj Napoca, CP 400420
tel: +40 (0)364 401477
mob: +40 (0)752 191083
fax: +40 (0)264 414121
e-mail: learning@cim.brinel.ro


Profilul ECDL

Profilul ECDL

Pentru a ține pasul atât cu cererea proprie a candidatului de a se certifica pe competențe și arii de cunoștințe specifice, cât și cu schimbarea generală în ceea ce privește modalitatea în care acum sunt dobândite aptitudini și competențe de-a lungul întregii vieți, a fost creată Certificarea ECDL Profil. Profilul ECDL al candidatului începe să se creeze încă de la promovarea cu succes a unui singur modul ECDL. Fiecare modul ECDL poate fi combinat cu alte module astfel încât să satisfacă cerințele personale sau profesionale ale candidatului. Profilul ECDL nu expiră și poate fi dezvoltat continuu pe întreg parcursul vieții.

ECDL Profil reprezintă un modul sau o grupare specifică de module, combinate în acord cu nevoile individuale. În cadrul fiecărui ECDL Profil, fiecare modul este considerat a fi o unitate de certificare de sine stătătoare.

Permisul ECDL Profil se poate obține în urma promovării oricărui modul sau a mai multor module ECDL combinate în funcție de profilul de certificare necesar candidatului.

ECDL Profil Start Bac și ECDL PROFIL BAC

Conform OUG nr. 97/2009 examenul de Bacalaureat include o probă de competențe digitale care se poate echivala cu Permisul ECDL. Certificările ECDL Profil Start BAC și ECDL Profil BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de competențe digitale din cadrul bacalaureatului cu permisul ECDL.

Nivelul de competență digitală pe diploma de bacalaureat va fi:

  • Utilizator avansat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Profil Start BAC
  • Utilizator experimentat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Profil BAC

Pentru obținerea Permisului ECDL Profil Start BAC sau ECDL Profil BAC, candidații trebuie să promoveze următoarele module:

 

ECDL PROFIL FIN

ECDL FIN este profilul eficient de pregătire şi certificare a competenţelor digitale specifice domeniului financiar, cu recunoaştere la nivel internaţional.

Institutul Bancar Român*, furnizor de training specializat pentru industria serviciilor financiare, recomandă PROFILUL ECDL FIN în două variante:

*La finalul cursului ECDL FIN derulat de Institutul Bancar Român (IBR), participanţii primesc certificat emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: Banca Naţională a României şi Asociaţia Română a Băncilor) cu 32 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

ECDL Profil Didactic

În baza ordinului nr.3881 din 11.06.2013 privind echivalarea unui număr de credite profesionale transferabile, cadrele didactice din învățământul preuniversitar care obțin Permisul ECDL Profil Didactic pot beneficia de 25 credite profesionale transferabile. Certificarea ECDL Profil Didactic se adresează cadrelor didactice care doresc să beneficieze de aceasta oportunitate.

Pentru obținerea Permisului ECDL Profil Didactic, candidații trebuie să promoveze următoarele module:

 

 

 
Facebook Image
Autentificare

Autentificare

Username
Parola *
Tine-mă minte