Centrul de Informatică

Profil ECDL FIN

Verifică profilele ECDL

 
 

Înregistrare candidat ECDL

Pentru obținerea unei serii unice generale și înregistrarea în procesul de certificare vă rugăm să completați următorul formular:

Formular de înregistrare

 

Informații suplimentare

Luni - Vineri
10:00 - 16:00

Persoana de contact:

Mirela Giurea


B-dul Nicolae Titulescu, Nr. 4, Et. 1,
Cluj Napoca, CP 400420
tel: +40 (0)364 401477
mob: +40 (0)752 191083
fax: +40 (0)264 414121
e-mail: learning@cim.brinel.ro


Noul ECDL

Prezentare

Noul ECDL nu reprezintă o nouă versiune ECDL ci un nou program ECDL. A fost introdus în România începând cu 1 septembrie 2013 și reprezintă o dezvoltare a programului ECDL care pune accentul pe actualitate și flexibilitate. Una din caracteristicile foarte practice ale Noului ECDL este aceea că fiecare modul din cadrul programului există acum ca o unitate de certificare de sine stătătoare, care poate fi actualizată adecvat pe măsură ce aptitudinile și ariile de cunoștințe certificate prin acele module evoluează.

Toți candidații aflați în curs de certificare la data de 01.09.2013 vor continua certificarea cu susținerea examenelor conform programelor analitice (syllabus) în vigoare în momentul înscrierii în procesul de certificare ECDL și vor obține permisul aferent tip vechi. Modulele M1, M2 și M7 pe syllabus 5.0 se vor putea susține până la data de 31.12.2014 numai de către candidații care au alocate Carduri electronice de aptitudini ECDL.

Avantaje

Flexibilitatea

Structura programului oferă flexibilitate, permițând oamenilor și organizațiilor să dezvolte procesul de alfabetizare digital, competența și expertiza într-un mod potrivit acestora. Flexibilitatea în cadrul certificărilor ECDL este dată de ECDL Profil.

Învățarea pe parcursul vieții

Certificarea ECDL este pentru întreaga viață, nu expiră niciodată. Profilul ECDL poate fi construit de-a lungul timpului, pe măsură ce candidații doresc să își actualizeze competențele, să țină pasul cu tehnologia sau atunci cînd sunt dezvoltate noi module ECDL.

Noi Module ECDL

Au fost create noi module și o nouă structură a acestora. Candidații au posibilitatea de a alege dintr-o serie de 14 module ECDL care acum include și Utilizarea computerului, Instrumente online și IT Security.

Util pentru elevi şi studenţi

Elevii care dețin permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Național. Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregătească chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu permisul ECDL la anumite universități.

Burse în străinătate

ECDL deschide noi oportunități pentru a obține bursă în străinătate.

Un CV mai complet

Permisul ECDL deschide noi oportunități pentru a obține un loc de muncă mai bun, îmbunătățește perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.

Util pentru cadrele didactice

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Facebook Image
Autentificare

Autentificare

Username
Parola *
Tine-mă minte